♥

sâmbătă, 26 februarie 2011

Sos Olandez



Ingrediente:
3 galbenusuri
1 lingura otet
1 ceapa mica
50 ml vin
70 ml apa
150 gr unt
1 lingurita zeama de lamaie
sare
piper alb



Intr-un vas punem apa, otetul, vinul, piperul si ceapa taiata bucati. Punem la fiert la foc mic pt 15 min..(pana se reduce lichidul la jumatate)

Topim untul la microunde sau intr-un vas pe foc si il lasam sa dea in clocot, apoi cu o strecuratoare sau o lingura inlaturam spuma care s-a format deasupra.


Intr-un vas pe bain marie Punem galbenusurile si cu mixerul incorporam incet supa in care a fiert ceapa (folosim acelasi procedeu ca la maioneza.


Cand am terminat de incorporat supa, adaugam putin cate putin untul si continuam sa batem cu mixerul pana ce sosul se ingroasa usor.. (nu am reusit sa fac prea multe poze pt ca trebuie sa te misti repede, insa data viitoare rog sotul sa le faca)


Asezonati cu sare, piper si sucul de lamaie si serviti cu peste, carne sau legume fierte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu