Ador salata caprese, insa intr-o zi m-am gandit sa transform aceasta salata usoara intr-un pranz consistent si satios.. asa a luat nastere aceasta "salata caprese calda"..
Ingrediente:
1 bagheta sau o paine felii mica
250 gr branza mozarella
2 rosii medii
2 ramurele de busuioc
50 ml ulei de masline
sare
piper
Taiem painea, rosiile si mozzarela in felii groase de 1 cm. Asezonam rosiile cu sare si piper
Intr-o tigaie incinsa punem 1 lingura de ulei peste asezam o feliie de paine, si o lasam sa se prajeasca.
Repetam operatiunea cu toate feliile de paine si le prajim pana ce devin crocante si aurii.
Incalzim cuprorul la 180 gr, ungem cu unt o forma termorezistenta si aranjam alternant feliile de paine, mozzarela si rosiile astefel incat pe fiecare feliie de paine sa fie o felie de mozzarela si una de rosie.
Apoi dam la cuptor pt 10-15 min )pana ce se topeste usor branza.
Scoatem din cuptor, presaram busuiocul tocat si servim.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu