♥

miercuri, 16 februarie 2011

Cartofi umpluti


 Ingrediente
12 cartofi medii
150 gr mascarpone
150 gr sunca afumata
 2 cozi de ceapa verde
1 lingura unt
piper alb


Spalam cartofii fara sa-i curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare pt aproximativ 30 minute.

Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca putin si ii curatam de coaja.

Taiem marunt sunca si ceapa verde.

Luam cartofii si taiem un capac de circa 2 cm latime pe lungimea fiecaruia. Apoi scobim cu lingurita din miez, lasand un strat de 1 cm grosime.

Amestecam sunca si ceapa verde cu crema mascarpone si potrivim de piper

Umplem fiecare cartof cu aceasta compozitie.

Punem cartofii intr-o tava termorezistenta, presaram cu bucatele de unt si dam la cuptorul preincins la 180 grade pt 15 min sau pana se rumenesc usor.

 Pofta buna!

2 comentarii:

dian@ spunea...

ce deliciu acesti cartofi, arata nemaipomenit!...interesant ca ai folosit mascarpone pentru umplutura! nu am incercat niciodata!

andrada`s kitchen spunea...

dian@, sa incerci si sa-mi spui parerea ta:)
Eu folosesc mascarpone la multe retete, in fond este o crema de branza care se foloseste atat pt preparate sarate cat si pt cele dulci..italienii fac chiar si piure de cartofi cu mascarpone :) :*

Trimiteți un comentariu