♥

joi, 10 februarie 2011

Saltimbocca alla Romana



Pentru ca ziua indragostitilor este aproape, va propun sa va surprindeti jumatatea cu o cina romantica in doi unde felul principal va fi aceasta reteta delicioasa din muschi de vitel cu inimioare de muschi file care ascund 2 frunze de salvie, totul aromatizat cu sos de vin alb.. sa va mai spun si ca totul va fi gata in 10 minute? Astel va veti putea intoarce la paharul de vin rosu pe care perechea voastra vi l-a pregatit...

Ingrediente:                                                      
400 gr muschi de vitel (4 felii)
8 frunze salvie
4 felii muschi file sau sunca
1 lingura unt
100 ml vin alb sec
4 scobitori
sare
piper




Taiem carnea in 4 felii groase de un cm.. apoi le batem cu batatorul de snitele.Pe fiecare felie de carne asezam cate 2 frunze de salvie.

Cu o forma de inimioara pt taiat biscuiti, taiem fiecare felie de sunca in 2 inimioare si le asezam fiecare peste cate o frunza de salvie.. apoi le prindem impreuna cu o scobitoare..Astfel vom avea 2 inimi strapunse de aceeasi "sageata".. Puteti pune feliile de sunca si intregi daca le veti pregati cu o alta ocazie.

Intr-o tigaie antiaderenta, punem la topit lingura de unt, cand s-a incins punem feliile de carne si le lasam sa se rumeneasca cate 2 minute pe fiecare parte..

Cand carnea s-a rumenit adaugam vinul, si lasam 1-2 minute pana se evapora alcoolul.. Asezonam cu sare si piper si servim alaturi de garnitura preferata.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu