2 morcovi
1 patrunjel
1/2 ardei rosu
1/2 gulie
1 rosie
1 ceapa
3 pulpe pui
400 gr mazare la cutie
50 ml ulei
sare
piper
pt galuste:
1 ou
2 linguri cu varf faina
sare
Taiem cubulete zarzavatul
calim in ulei, adaugam pulpele (eu le-am curatat de piele) si mai calim 2-3 minute
turnam 3 l apa si fierbem la foc mic pana ce carnea este aproape fiarta.
Scoatem carnea, o curatam dupa oase si o taiem cubulete mari, apoi o punem inapoi in oala si complectam cu 3 l de apa.
Punem mazarea si fierbem pana ce se inmoaie
pregatim galustele..
Intr-o farfurie adanca se sparge un ou, se bate cu furculita si se incorporeaza faina. In timp ce tinem farfuria cu aluat deasupra supei care clocoteste, luam aluat cu varful unei linguri si il punem in supa, formand astfel mici galuste. Le fierbem 10 minute.
Potrivim supa de sare si piper si oprim focul. Presaram patrunjel verde tocat si servim cu smantana.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu