Va propun o fripturica frageda, foarte frageda de porc cu sos de lapte. Tehnica de pregatire a acestei fripturi garanteaza o carne moale si suculenta.
1 kg cotlet porc fara os
700 ml lapte
50 ml ulei
1 crenguta cimbru
5-6 frunze salvie
1 crenguta rozmarin
2 foi de dafin
2 catei usturoi
sare
piper
Saram si piperam carnea.
Intr-un vas punem uleiul si lasam la incins, apoi asezam carnea si o frigem cateva minute la foc iute .Intoarceam ca sa se friga pe toate laturile..( prin prajire carnea se va sigila si nu va permite sucurilor sa iasa, astfel va ramane frageda)
Cand carnea este usor rumenita pe toate laturile, punem in ulei usturoiul si calim pret de cateva secunde, apoi turnam laptele impreuna cu ierburile aromatice.
Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincins la 180 gr pt 30 min.
Cand s-au scurs cele 30 min, scoatem carnea din cuptor, o transferam pe o farfurie, o acoperim cu folie de aluminiu si o lasam sa se odihneasca pret de 10 min.
Zeama de lapte o strecuram,
adaugam 1 lingurita de faina si o punem pe foc 2 minute pana se ingoasa, daca s-a ingrosat prea tare mai adaugati lapte pana obtineti consistenta dorita. Asezonam daca este necesar.
Feliem carnea si servim cu sos si garnitura preferata.
Pofta buna!
6 comentarii:
Arata bine de tot!
merci Adina !
Te lingi pe degete de la o asemenea bunatate.....
Sidy :*:*
Imi lasa gura apa....
Lady, sa sti ca e f fraged si bun :*
Trimiteți un comentariu