♥

marți, 22 martie 2011

Pizza cu blat din faina integrala



Aceasta pizza se poate consuma cu moderatie in faza 2 si 3 a dietei South Beach.

Ingrediente :
250 gr faina integrala +2 linguri
200 ml apa calduta
1 cub drojdie proaspata (25 gr)
1 lingura ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
3 linguri sos rosii
1 lingurita oregano
200 gr mozzarella
2 felii sunca praga
1 rosie
1/2 ardei
1/2 ceapa
5 frunze busuioc proaspat

Intr-un bol pregatim maiaua: punem apa cu zaharul si cu drojdia, presaram putina faina deasupra si  lasam deoparte pt 10-15 min sa se activeze drojdia.

Intr-un castron punem 250 gr faina si sarea. Adaugam maiaua si uleiul de masline. Daca aveti masina de paine setati masina pe programul "aluat". Daca nu, lucrati cu mana 5-10 min aluatul pana se incorporeaza bine, acoperiti cu un prosop curat si lasati intr-un loc cald pt 1h 30 min.

Cand aluatul a dospit il rasturnam pe masa de lucru pe care am presarat putina faina, sa nu va speriati daca v-a parea prea moale.

Lucram putin aluatul, adaugand putina faina ca sa nu se lipeasca de maini si formam o mingiuta.

Ungem o tava rotunda de pizza de 35 cm, cu putin ulei, luam aluatul si il intindem in tava, acoperim tava cu un prosop si lasam sa se odihneasca 10 minute.

Pregatim sosul de rosii pe care il amestecam cu oregano si putina sare. Taiem mozzarella, sunca, rosia, ardeiul si ceapa. Bineinteles ca voi puteti pune ce doriti pe pizza.

Punem sosul de rosii peste aluat, apoi mozzarella

urmata de sunca si restul ingredientelor, apoi dam la cuptorul preincins la 180 grade pt 25 min.

Scoatem din cuptor, presaram busuiocul si servim.

Pofta buna!

11 comentarii:

Melianda spunea...

Andrada cat de bine arata, pizza my favorite, o sa fac si eu joi cred.

andrada`s kitchen spunea...

Vero, sincer a iesit peste asteptarile mele :))

Explora Cuisine spunea...

Vai ce pofta mi-ai facut, as face una, dar daca o tin tot asa eu ma ingras serios :))
Alina

Anonim spunea...

Tot cautam pe net o reteta de blat pt pizza facut din faina integrala, pana acum e singura care arata delicios, am s-o incerc numai decat.Reka.

andrada`s kitchen spunea...

Alina, stiu cum e.. sa ai blog culinar si sa-ti pastrezi silueta.. Greuuuu! :*

Reka, sa-mi impartasesti parerea ta despre cum ti-a iestit.. oricum se simte diferenta la blatul din faina integrala, dar mie mi-a placut :)

Anonim spunea...

Cat o lasi la copt..

andrada`s kitchen spunea...

Daca citesti reteta, vei vedea ca am scris ca se da la cuptorul preincins 180 grade pt 25 minute. Deci, o las la copt 25 min. :)

alinutzika spunea...

si eu o fac cu blat fin faina integrala...dr nu ii spun sotului ca nu o mai mananca..:))))

andrada`s kitchen spunea...

Ahahahhah.. nici al meu nu o mananca :)

Ina spunea...

cautam de mult o reteta ok de aluat cu faina integrala ... a iesit perfect deloc umed si a crescut exact cat trebuia . multumesc mult

andrada`s kitchen spunea...

Ina, ma bucur ca ti-a placut :) Am incercat si eu multe combinatii pana am reusit sa obtin rezultatul asta. Sincer, cred ca e foarte buna avand in vedere ca e facuta integral din faina integrala :)))))))))))))))))))))))))

Trimiteți un comentariu