♥

miercuri, 2 martie 2011

Cotlet de porc cu ciuperci



Aceasta reteta se poate consuma in toate fazele dietei South Beach. Recomand consumul cu moderatie 1-2 portii /zi.

Ingrediente pt 5-6 portii
500 gr cotlet porc
1 ceapa mare
1 cutie ciperci
1 lingura bulion (fara zahar)
patrunjel frunze
sare
piper



Se taie cotletul in felii groase de 1 cm, se sareaza, pipereaza si se bat cu ciocanul de snitele.
Pe o tigaie incinsa in prealabil se pune carnea la rumenit pe ambele parti, pana isi schimba usor culoarea, intre timp taiati ceapa solzisori
Cand s-a rumenit carnea, se scoate pe o farfurie.

In tigaie puneti ceapa si 1 pahar cu apa, apoi adaugati bulionul si carnea... mai adaugati apa pana ce carnea este acoperita si fierbeti la foc mic.

Cand sosul a scazut pana la jumatate, scoateti carnea pe o farfurie, paserati sosul de ceapa intr-un blender, acesta se va ingrosa dand astfel o consistenta frumoasa sosului.
Puneti sosul inapoi in tigaie,

Adaugati  carnea. ciupercile si jumatete de pahar de apa, mai lasati pe foc 10-15 minute, opriti focul, asezonati cu sare si piper si presarati patrunjel tocat.


Serviti cu piure de conopida, reteta  aici.

2 comentarii:

Lia Maria Grozi spunea...

Ce bine arata ! yumi,yumi...si eu prefer cotletele, e o carne mai slaba si cu siguranta mai sanatoasa.
Imi place blogul tau si-mi plac foarte mult preparatele si prezentarea lor. Am sa te mai vizitez...
O primavara frumoasa cu mult soare si multa culoare...sa ai.

Ps:deocamdata nu voi mai publica pe Blog Gustos- sindy( vreau sa-i schimb invatisarea...dar dureaza ceva vreme)si ma gasesti daca vrei, aici http://floare-floare.blogspot.com,este tot al meu si tot culinar.
Pupici.

andrada`s kitchen spunea...

ahh.. ok te voi vizita si pe celalalt blog :):)
Multumesc de urari, la fel iti doresc si tie :*:*!!!

Trimiteți un comentariu