♥

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Cordon bleu cu gogosari murati





4 snitele mari de porc
6-8 felii sunca presata
100 gr cascaval
1 ardei galben
frunze patrunjel
gogosari murati
2 oua
sare
piper
faina
4 linguri lapte

Snitelele batute si asezonate se intind pe batatorul de carne sau pe o farfurie. Peste carne se aseaza feliile de sunca presata, deasupra se pun ardeii taiati julienne, cascavalul, patrunjelul si gogosarii murati.

Se ruleaza, capetele se prind cu scobitori apoi se continua operatiunea si cu celalalte snitele, apoi se dau prin faina de 2 ori.

Intr-un vas suficient de mare sa intre rulourile (nu ca al meu, dar merge si asa) se bat 2 oua cu sare, piper, 4 linguri de lapte si 2 linguri de faina.

 Intr-o tigaie incapatoare se pune ulei pana la jumatate si se lasa la incins, cand acesta este foarte incins, rulourile se dau prin oul batut si se pun la prajit la foc foarte iute, se intorc pe toate partile astfel incat sa se formeze crusta, dupaceea se da focul mic si se prajesc in continuare panca ce devin aurii.


Se scot pe o farfurie cu hartie absorbanta care sa absoarbe excesul de ulei si se servesc calde.

Pofta buna!

2 comentarii:

Lubita Iancu spunea...

Foarte bune aceste rulouri,mai ales,alaturi de o garnitura si o salata;felicitari!vreau acum sa-ti dau un sfat,sper sa nu te superi,te rog!!cred ca te-ai grabit cand ai scris reteta si ai gresit;se scrie cordon bleu;am observat ca toate rulourile,indiferent de umplutura,tu le numesti cordon bleu;umplutura de la acest cordon bleu original,este doar cascaval,nu se ruleaza,se pun 2felii de carne cu cascaval la mijloc,se dau prin faina,ou si pesmet;de asemenea,se fac numai din carne de pasare;restul ce facem noi,se numesc rulouri;multumesc pentru intelegere si-ti respect tineretea prin ceea ce faci;succes!

andrada`s kitchen spunea...

Lulu ai dreptate, am scris gresit :) acum am corectat!
In ceea ce priveste reteta originala de cordon bleu.. sincer nu stau sa caut reteta originala.. Ceea ce am facut eu este o variatiune, internetul e plin de variatiuni ca si restaurantele de altfel. Nu sunt suparacioasa, accept cu placere critica corectiva, ba chiar iti multumesc :*

Trimiteți un comentariu