♥

vineri, 10 decembrie 2010

mancare chinezeasca cu piept pui si legume




3 ardei grasi in 3 culori
1 piept de pui
1morcov
1/2 cutie ananas
2 oua
sare, piper, chili, usturoi praf, patrunjel verde
1 borcan de Uncle Bens Chinese sweet&sour sauce
2 linguri sos soia
2 linguri sos dulce acrisor chinezesc




Intai am taiat fasii pieptul de pui si ardeii, am taiat cubulete ananasul si am tocat patrunjelul...
                                                             
am taiat rondele subtiri morcovul ( ca in poza)
                               
Am prajit pieptul de pui pana a devenit usor auriu si l-am scos pe o farfurie, am batut o omleta din 2 oua si le-am pus peste uleiul in care s-a prajit pieptul, dupaceea am scos omleta si am asezat-o langa pui pe farfurie, cand s-a mai racit am taiat-o fasii..

In acelasi ulei am pus la calit ardeii si morcovii (care se inmoaie mult mai usor)... am calit legumele pana s-au inmuiat dar fara sa-si piarda culoarea... dupa care le-am scos pe farfurie... tigaia cu uleiul (imi trebuie la orez) le-am dat de-o parte si am pus wokul pe foc ( puteti pune o alta tigaie)..

Dupa ce s-au calit legumele am adaugat in tigaie (wok) pieptul prajit si ananasul.

dupa care am adaugat borcanul de sos de la unchiul beni, sosul de soia si sosul dulce-acrisor.

am adaugat sare, piper, un varf de chili si un praf de usturoi. Dupa aceea am adaugat oul fasii si patrunjelul..

Le-am amestecat, am stins aragazul si gata... arata cam asa... pacat totusi ca nu am un aparat foto mai bun sa pot captura mai bine culorile frumoase pe care la are manacarea...
 

Se serveste cu orez prajit
 Ingrediente:
300 gr orez,
5 linguri ulei,
sos soia,
sare,
piper.
Orezul se  fierbe dar nu ca pt pilaf... deci fiert numai bine, dupa care se spala cu apa rece ca sa se opreasca procesul de coacere si e strecoara....

 intre timp am incins in tigaie uleiul, se pune orezul si se amesteca pana isi schimba culoarea.

Se adauga 1 lingura de sos de soia. Se asezoneaza dupa gust.
Pofta buna!


2 comentarii:

Anonim spunea...

Suupeer bun! De 2 zile de cand am gatit-o, numai de mancarea asta chinezeasca se vorbeste la noi in casa :)
Te pup si pe tine si pe puiuta :*. Mela

andrada`s kitchen spunea...

:) Ma bucur ca va place. Multumim pt pupici si ii returnam inzecit :*:*

Trimiteți un comentariu