♥

marți, 14 decembrie 2010

Ciorba de perisoare


                                                         Pentru ciorba                                                           
2 morcovi
1 patrunjel
1/4 de telina
1 ceapa mica
250 g smantana
2 galbenusuri
ulei
sare
patrunjel frunze

Pentru perisoare:
400 g carne tocata amestec
4 linguri orez
1 ou
patrunjel frunze
sare, piper

Se da zarzavatul pe razatoare ..

Intr-o oala se caleste zarzavatul in putin ulei, se stinge cu 4 l apa si se lasa la fiert..

Intre timp se pregatesc perisoarele..Peste carne se pune oul si orezul, o mana de patrunjel verde tocat marunt, sare si piper.


 Se amesteca compozitia, sung mainile cu ulei si se pregatesc perisoare de marimea unei nuci ...sau dupa preferinta..

Perisoarele se pun pe rand in supa care trebuie sa clocoteasca.. dupa ce le-ati pus pe toate se da focul mic si se lasa la fiert pt 1 ora aproximativ.

Cand perisoarele sunt fierte se amesteca bine galbenusul cu smantana, apoi se adauga peste el jumatate de polonic de supa, se amasteca si se repeta procedeul pana ce smantana se dilueaza si se incalzeste, se toarna in oala.
Dati ciorba intr-un ultim clocot si puneti patrunjelul..
Serviti cu smantana si ardei iute.. sau fara..

3 comentarii:

Sidy spunea...

Se vede ca esti de-a mea !!! Ai facut-o exact cum o fac si eu....
Delicioasa ! Eu vin cu ardeiul iute, bine ?

andrada`s kitchen spunea...

:* ardeiul iute chiar lipsea :)

bebelashu spunea...

si eu vreau ciorbitza

Trimiteți un comentariu