2 bucati muschiulet porc (1 kg)
6 felii piept afumat
600 gr foietaj
cateva frunze rozmarin
2 catei usturoi
ulei
Se zdrobeste usturoiul si se freaca cu 1 lingura de ulei, se toaca marunt rozmarinul si se adauga usturoiului. Cu jumatate din amestecul de usturoi se unge muchiuletul dupa ce a fost sarat si piperat. Se da la frigider pt 2 h.
Intr-o tigaie se incing cateva linguri de ulei si se pun la "sigilat' muschiuletii.
Se rumenesc usor pe fiecare parte si se scot pe o farfurie.
Apoi se ung cu restul de usturoi si rozmarin.
Se intinde foaia de aluat foietaj se taie in functie de marimea muchiuletilor, avand grija ca aluatul sa acopere carnea pe toate partile.
Se pune carnea si se imbraca in aluat, capetele se umezesc cu putin apa ca sa se lipeasca.
Feliile se slaninuta se pun la distanta de 2 degete una de alta peste aluat si se ruleaza in folie ca sa ajute slaninuta sa adere la foietaj. Eventual puteti folosi scobitori sa printeti capetele fasiilor de slaninuta ca sa ramana prinse in crusta.
Se gaureste aluatul din loc in loc cu furculita ca sa iasa aburul in timpul coacerii. si se da la cuptorul preincins la 190 grade si coceti pana ce crusta s-a rumenit bine.
Se lasa sa se odihneasca inainte de taiere astfel sucurile se vor reabsorbi in carne si va fi foarte frageda.
Pofta buna!
3 comentarii:
Draga Andrada
Am reusit in sfarsit sa fac bruschetele, si au iesit senzational de bune! Pacat ca nu am apucat sa fac niste poze, dar data viitoare , voi sta cu aparatul in mana inca din momentul ce le scot din cuptor! Altfel, pa cu fotografiile! :))
Pana acum, am crezut, ca e mult mai complicat de facut aceste bruschete. Dar nu! Sincer vorbind, mie imi plac retele simple, usor si repede de pregatit. Mersi pentru reteta! :)
Gabi, nici nu sti cat de bucuroasa sunt ca au avut atata succes :). Abia astept sa vad pozele data viitoare cand le mai pregatesti:*
Si mie imi plac retetele simple si rapide cu atat mai mult cu cat sunt mamica unei comori de 7 luni care nu prea imi da voie sa petrec mult timp in bucatarie .:)
Felicitari pentru comoara ta! Si felicitari pentru retete, am mai salvat cateva, voi reveni cu comentarii si, sper, si cu poze pe blog, dupa ce le-am gatit! :-)
Trimiteți un comentariu