Ingrediente:
1 kg varza
1/5 kg ciolan afumat fara os
1 ardei gras rosu
1 morcov
1 patrunjel
1 ceapa
1/2 gulie
1/2 telina mica
1 legatura marar
1 lingurita cimbru uscat
cateva ramurele cimbru verde
1 lingura delikat
sare piper
50 ml ulei
150 gr smantana
Dam pe razatoare zarzavatul, curatam ardeiul de seminte si il taiem in bucati mari.
Taiem ciolanul in bucati
Intr-o oala de 5 l punem uleiul si calim cateva minute zarzavatul ras si ciolanul
Adaugam 2 l apa, ardeiul, cimbrul uscat delikatul si jumatate legatura de marar tocat lasam la fiert pt 30-40 min
Intre timp taiem varza in 4 si scoatem cotorul.
Apoi o taiem fin sau o dam pe razatoare.
Cand a fiert ciolanul adaugam varza si lasam la fiert pt 20 min.
Intr-un vas punem smantana, peste turnam un polonic de supa si amestecam bine, mai punem supa, amestecam si turnam in oala cand e fiarta varza.
Punem in supa cimbrul verde si mararul tocat ramas si dam in clocot. Potrivim de sare si piper si servim.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu