♥

luni, 24 ianuarie 2011

Supa de varza cu ciolan afumat



Ingrediente:
1 kg varza
1/5 kg ciolan afumat fara os
1 ardei gras rosu
1 morcov
1  patrunjel
1 ceapa
1/2 gulie
1/2 telina mica
1 legatura marar
1 lingurita cimbru uscat
cateva ramurele cimbru verde
1 lingura delikat
sare piper
50 ml ulei
150 gr smantana



Dam pe razatoare zarzavatul, curatam ardeiul de seminte si il taiem in bucati mari.

Taiem ciolanul in bucati

Intr-o oala de 5 l punem uleiul si calim cateva minute zarzavatul ras si ciolanul

Adaugam 2 l apa, ardeiul, cimbrul uscat delikatul si jumatate legatura de marar tocat lasam la fiert pt 30-40 min
 Intre timp taiem varza in 4 si scoatem cotorul.

Apoi o taiem fin sau o dam pe razatoare.

Cand a fiert ciolanul  adaugam varza si lasam la fiert pt 20 min.

Intr-un vas punem smantana, peste turnam un polonic de supa si amestecam bine, mai punem supa, amestecam si turnam in oala cand e fiarta varza.

Punem in supa cimbrul verde si mararul tocat ramas si dam in clocot. Potrivim de sare si piper si servim.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu