6 pulpe superioare dezosate
400 g ciupercute din cutie sau proaspete
200 grame smantana
2 linguri de faina
o ceapa medie
3 catei de usturoi
1 nuca de unt
50 ml ulei
patrunjel dupa gust
sare
piper alb
taiem ceapa marunt, zdrobim 1 catel de usturoi si le punem la calit intr-o cratita unde am pus la topit nuca de unt si uleiul..
dupa ce a devenit sticloasa adaugam carnea de pui taiata fasiute si continuam calirea pana ce isi schimba culoarea..
dupaceea adaugam ciupercutele pe care le acoperim lasand capacul putin deschis...
se vor gati in suc propriu, iar cand acesta a scazut completam cu un paharel de apa sa fie acoperite.
dupa ce am pus apa lasam cratita descoperita lasam sa fiarba incet 10 min pana scade putin din apa. in acest timp amestecam faina cu smantana
si turnam peste ciuperci, potrivim de sare si piper si lasam sa mai fiarba 5 min amestecand incontinu.
La finele celor 5 minute punem cei 2 catei de usturoi ramasi pisati impreuna cu patrunjelul taiat si mai lasam pe foc inca 1 minut.
Se serveste cu mamaliguta!
Pofta buna!
2 comentarii:
mmmm ciulama de ciuperci cu pui si cu mamaliguta , ce idee bunadupa toate fripturile delasarbatori! Flicitari pt blog!
ce dor imi era de ciulama cu mamaliguta!!!!!!!!!!!!!nu am mai mancat de cand eram la mama acasa.felicitari pentru reteta ,maine o voi incerca
Trimiteți un comentariu