♥

miercuri, 19 ianuarie 2011

Lava cake





Va propun niste tortulete senzationale care desi se pregatesc rapid, vor face senzatie cand le veti servi..
Am mancat prima oara "tortino al cioccolato" pt ca se numesc in tara de origine, intr-un restaurant pe malul lacului Di Garda in Italia si am rezut ca am gasit nirvana prajiturilor cu ciocolata.. este absolut delicios, iar interiorul catifelat de ciocolata calda este absolut incantator. Trebuie sa le gustati macar o data ..

Ingrediente:
500 gr ciocolata menaj
250gr unt
5 oua
250 gr zahar
150gr faina
1 lingurita esenta vanilie
sare

Sugestie: formele le gasiti in carrefour la raionul cu tavi de unica folosinta. Sunt cate zece forme intr-un set si costa 2.55 ron.

In primul rand ungem formele cu unt si apoi cu cacao.


taiem ciocolata cubulete


punem intr-un vas untul, sarea (intensifica gustul) si ciocolata la topit in microunde sau pe bain marie.

 cand s-a incalzit putin, cu mixerul amestecam in compozitie vanilia si zaharul pana se topeste si lasam la racit

 adaugam pe rand ouale


apoi incorporam treptat faina si  continuam sa mixam inca 2-3 minute

turnam in forme dar nu le umplem, lasam spatiu cam de un deget pt ca vor creste.

Formele le punem pe o tava si le bagam la cuptorul preincins la 180 grade pt 9-12 minute. timpul de coacere variaza in functie de formele pe care le veti folosi si de cantitatea de compozitie pe care o puneti in ele. Oricum cand incep sa se coaca deasupra, desi vi se vor parea prea moi, puteti sa le scoateti.

 le lasati sa se odihneasca si le asezati pe farfurie.. decorati cu zahar pudra si serviti calde.




Compozitia este pt 14 forme, va sugerez sa coaceti doar cate va trebuie pe moment iar restul le puteti acoperi cu folie alimentara si le puteti congela, asfel le veti pregati exact in momentul cand le veti servi. Se pun congelate in cuptorul preincins.

Pt o aroma cu adevarat deosebita, adaugati la esenta de vanilie si cate o lingurita de esenta de cafea si de portocale. Va promit ca veti fi incantati de aceasta varianta!

Pofta buna!

10 comentarii:

Mari spunea...

Bine ca fiul meu nu se uita pe blogurile prietenelor mele cu prajituri.
Acum m-ar pune sa fac tortuletele astea.
E mare fan ciocolata.

andrada`s kitchen spunea...

Mari, sunt asa de simple si ieftine tortuletele astea ca nu ai intampina dificultati in ai satisface pofta de cicolata, fiului tau :) :*

dya spunea...

Andrada ,spune-mi te rog , daca le congelez,cum trebuie sa fac cand vreau sa le coc? Le descongelez sau le pun congelate la copt? Mersi.

andrada`s kitchen spunea...

Dya, imi pare rau.. trebuia sa specific.. Se pun congelate la cuptorul preincins (e important sa fie preincins cuptorul.
Sa-mi spui cum ti-au iesit!

Dya spunea...

Mmmm,ce bune au iesiit!!! Am pus si 2 cupe de inghetata si un pic de frisca langa,sunt f.bune si usor de facut. Mersi de reteta.

andrada`s kitchen spunea...

Dya, ce idee minunata!! ma bucur nespus ca ti-au placut :):)

bianca spunea...

Buna Andrada,
Am mancat si noi in italia asa ceva insa cand bagam lingurita in ele iesea ciocolata. As vrea sa fac si eu pentru Craciun, ies ca in prima ta poza? sau acolo ai pus ceva in farfurie? inainte sa asezi tortuletul?

andrada`s kitchen spunea...

Asa curge ciocolata, insa trebuie sa ai grija la coacere sa nu le tii prea mult. Sunt simpleeeee dupa ce prinzi smecheria, uneori ti se par prea moi si daca le mai tii 1 min s-a intarit cioco in mijloc, mai bine le scoti mai repede :)

Anonim spunea...

sunt super mega extra DELICIOASEEEEEEEEEEEEE :X . NINA

Anonim spunea...

incercati si cu inghetata <3 nu o sa va para rau :x Multumim Andrada pt cel mai dulce deseeert :* Nina si Fafy

Trimiteți un comentariu