♥

miercuri, 15 decembrie 2010

Saramura de peste


Iata o reteta simpla si delicioasa de saramura de peste pe care am mostenit-o de la bunica mea.. era singurul fel in care mancam pestele cand eram copil.


2 pesti Caras                                                    
1 ardei
1 rosie
1 lingura bulion
3 catei usturoi
1 lingura delikat
sare
piper
patrunjel verde





Se se curata pestele de solzi, se curata de intestine si se taie in bucati.


Apoi se pune la prajit pe gratarul incins si uns cu putin ulei.. ca sa nu se lipeasca pestele stergeti-l bine de apa cu servetele absorbante si sarati-l.

puneti la copt pe gratar si ardeiul, rosia si cateii de usturoi, eu le-am taiat in bucati ca sa economisesc timp.

Cand s-au prajit luati pestele la o parte intr-o cratita, curatati rosia de pielita apoi tocati-o marunt impreuna cu ardeiul si usturoiul, eu am folosit blender-ul..
 apoi turnati peste peste...

adaugati 2-3 l apa si delikatul si lasati sa fiarba 15-20 minute...
cand e gata presarati patrunjelul verde.. daca va place gustul usturoiului mai intens adaugati la sfarsit un catel de usturoi pisat..
pofta buna!

2 comentarii:

Mari spunea...

Bine te-am gasit!
Zici ca bunica ta pregatea saramura asta?
Era din Dobrogea?
Eu am mancat prima data pregatita de o dobrogeanca.
Mi-a placut.
Astazi se mananca peste.
Vreau si eu o portioara!

andrada`s kitchen spunea...

:* bunica mea e olteanca de langa Dunare, la ei asa se face saramura.. e gustioasa si usoara, numai buna in post :)

Trimiteți un comentariu