Iata o reteta simpla si delicioasa de saramura de peste pe care am mostenit-o de la bunica mea.. era singurul fel in care mancam pestele cand eram copil.
1 ardei
1 rosie
1 lingura bulion
3 catei usturoi
1 lingura delikat
sare
piper
patrunjel verde
Se se curata pestele de solzi, se curata de intestine si se taie in bucati.
puneti la copt pe gratar si ardeiul, rosia si cateii de usturoi, eu le-am taiat in bucati ca sa economisesc timp.
Cand s-au prajit luati pestele la o parte intr-o cratita, curatati rosia de pielita apoi tocati-o marunt impreuna cu ardeiul si usturoiul, eu am folosit blender-ul..
apoi turnati peste peste...
adaugati 2-3 l apa si delikatul si lasati sa fiarba 15-20 minute...
cand e gata presarati patrunjelul verde.. daca va place gustul usturoiului mai intens adaugati la sfarsit un catel de usturoi pisat..
pofta buna!
2 comentarii:
Bine te-am gasit!
Zici ca bunica ta pregatea saramura asta?
Era din Dobrogea?
Eu am mancat prima data pregatita de o dobrogeanca.
Mi-a placut.
Astazi se mananca peste.
Vreau si eu o portioara!
:* bunica mea e olteanca de langa Dunare, la ei asa se face saramura.. e gustioasa si usoara, numai buna in post :)
Trimiteți un comentariu