♥

marți, 14 decembrie 2010

Escalop de porc cu ciuperci si ceapa


  
1 kg cotlet porc
3 cepe
1 cutie ciperci
100 ml vin alb
100 g kaizer
2 linguri bulion
1 lingura unt
patrunjel frunze
ulei
faina
sare



Se taie cotletul in felii groase de 1 cm, se sareaza, pipereaza si se bat cu ciocanul de snitele.

Se dau prin faina..
se pune carnea la prajit in tigaia unde s-a pus la incins uleiul cu untul, pana isi schimba usor culoarea, intre timp taiati ceapa marunt si kaizerul julienne..
Cand sunt gata se scot pe o farfurie..

In grasimea ramasa puneti la calit ceapa si lasati sa se caleasca, adaugati kaizerul, cand s-a rumenit stingeti cu vinul, apoi adaugati bulionul si jumatate pahar cu apa..

Lasati totul sa fiarba 20 min apoi adaugati cotletele peste sos.. daca mai trebuie mai adaugati apa pana ce carnea este acoperita..

Cand sosul a scazut pana la jumatate adaugati ciupercile, mai lasati pe foc 10-15 minute si asezonati cu sare si piper.

Gata.. adaugati patrunjelul tocat marunt ...

Si serviti cu piure de cartofi... sau ce vreti voi :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu