Am facut rulada asta in nenumarate variante, de data asta m-am gandit la o varianta mai rustica cu sunca afumata si ceapa verde, insa s-a bucurat de mult succes in seara de Craciun.
Ingrediente:
1 bucata cotlet dezosat (1,3 kg)
150 gr sunca afumata
2 fire ceapa verde
5 oua
10 felii piept presat
3 linguri ulei
sare
piper
cimbru
Se ia bucata de cotlet care trebuie sa fie mai lunga si nu foarte groasa..
se desface intr-un dreptunghi. Se acopera cu folie de plastic si se bate cu batatorul de carne pe partea din interior, se asezoneaza cu sare, piper si cimbru pe ambele parti..
Se taie marunt ceapa si sunca in cubulete mari,
si se pun la calit in ulei, dupa ce s-au calit circa 1-2 minute se pun ouale (sare nu mai trebuie pt ca sunca e sarata)...cand ouale s-au facut se opreste focul...
Se pune omleta peste cotlet..
si se ruleaza..
Rulada se indoaie in forma de "U"..
se transfera in tava in care s-a pus folie de aluminiu suficient de lunga incat sa acopere friptura... apoi se acopera cu feliile de piept presat.
Dupa ce am acoperit-o cu pipetul presat, se inveleste in folia de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 gr pt 30 minute.
se scoate din cuptor si se desface folia si se pune iarasi la rumenit in cuptor.
Cand s-a rumenit se scoate din cuptor, se lasa la odihnit 5 min, se taie in felii si se serveste cu garnitura preferata.
1 comentarii:
Andrata, tare bine arata rulada ta, mmm.. trebuie s-o incerc!
Trimiteți un comentariu