Sunt multe variante la ciorba de burta si fiecare crede ca varianta lui e cea originala, eu nu am pretentia asta insa cred ca ciorba mea de burta este printre cele mai bune :) Reteta asta o am de la un prieten bucatar intr-un restaurant unde mergeam des sa manancam ciorba de burta.. incercati-o, poate gasiti ca e varianta care va place cel mai mult, cine stie?
Ingrediente:
400 gr pulpa de porc
3 morcovi
2 ceape
1 ardei gras
1 ardei iute
2-3 frunze dafin
1 lingurita delikat
50 gr gogosari murati
6 catei usturoi
200 gr smantana grasa
1 lingura faina
1 kg burta prefiarta si taiata fideluta
sare/piper
Se curata zarzavatul si se pune la fiert la foc mic impreuna cu carnea, dafinul si delikatul.
Dupa 3-4 ore cand totul este fiert, se strecoara supa rezultata..
Separat se fierbe burta care este prefiarta intr-o oala cu apa si sare, aprox 30min (in functie de burta). Apoi se strecoara
Intre timp se freaca cu telul intr-un vas mare, 1 lingura de faina cu smantana si 4 catei de usturoi zdrobiti
se adauga jumatate polonic supa pana se omogenizeaza, apoi toata smantana..
se continua cu adaugare a a cate un polonic de supa pana ce compozitia ajunge la temperatura supei,
apoi se toarna compozitia in oala.
Se da la foc mic si se amesteca in oala din cand in cand, cand a dat in clocot se adauga burta, 2 catei de usturoi zdrobiti..
si gogosari taiati marunt se mai fierbe totul pt 10 minute. Asezonam cu sare si piper.
Se potriveste de acreala in farfurie cu smantana, otet, lamaie sau otet dupa gogosari.
Servim cu paine prajita, smantana si ardei iute.
Pofta buna!
1 comentarii:
Salivez ... mi-ai facut pofta de ciorbita de burta !!!
Asa este , fiecare crede ca varianta lui este cea mai buna :):):)
Trimiteți un comentariu