Pentru ciorba
2 morcovi
1 patrunjel
1/4 de telina
1 ceapa mica
250 g smantana
2 galbenusuri
ulei
sare
patrunjel frunze
Pentru perisoare:
400 g carne tocata amestec
4 linguri orez
1 ou
patrunjel frunze
sare, piper
Se da zarzavatul pe razatoare ..
Intr-o oala se caleste zarzavatul in putin ulei, se stinge cu 4 l apa si se lasa la fiert..
Intre timp se pregatesc perisoarele..Peste carne se pune oul si orezul, o mana de patrunjel verde tocat marunt, sare si piper.
Se amesteca compozitia, sung mainile cu ulei si se pregatesc perisoare de marimea unei nuci ...sau dupa preferinta..
Perisoarele se pun pe rand in supa care trebuie sa clocoteasca.. dupa ce le-ati pus pe toate se da focul mic si se lasa la fiert pt 1 ora aproximativ.
Cand perisoarele sunt fierte se amesteca bine galbenusul cu smantana, apoi se adauga peste el jumatate de polonic de supa, se amasteca si se repeta procedeul pana ce smantana se dilueaza si se incalzeste, se toarna in oala.
Dati ciorba intr-un ultim clocot si puneti patrunjelul..
Serviti cu smantana si ardei iute.. sau fara..
3 comentarii:
Se vede ca esti de-a mea !!! Ai facut-o exact cum o fac si eu....
Delicioasa ! Eu vin cu ardeiul iute, bine ?
:* ardeiul iute chiar lipsea :)
si eu vreau ciorbitza
Trimiteți un comentariu