♥

vineri, 10 decembrie 2010

Gordon bleu in aluat



Ingrediente:
4 snitele mari din pulpa porc
1 cutie ciuperci la conserva
1 ceapa mica
2 oua
4 linguri cascaval ras
patrunjel
sare
piper
usturoi praf (sau un catel proaspat)
ulei

1/2 kg aluat pt paine

Mod de preparare:
Se taie 4 snitele mari, se bat si se asezoneaza.Intr-o tigaie se incing 3 linguri ulei si se caleste ceapa taiata solzisori, se adauga ciupercile si se amesteca pana cand se patrund, se pun peste ciuperci cele 2 oua, sare, piper, 1 lingurita paraf usturoi si patrunjelul tocat marunt. Se lasa pana cand ouale incep sa se gateasca si se opreste focul.

Se ia fiecare felie de carne, se pune un sfert din umplutura se presara cascavalul ras,

 se ruleaza si apoi se prind capetele cu scobitori.

Se pune ulei pana la jumatatea unei tigai, cand uleiul este incins se pun la rumenit rulourile. Nu trebuie prajite prea tare, doar cat sa-si schimbe culoarea. Se iau dupa foc si se lasa la racit.


Se intind foile de aluat cam jumatate cm grosime, late in functie de marimea rulourilor, sa fie foaia de aluat mai lata cu cate 1 cm in fiecare parte.


Se scot scobitorile rulourilor apoi se imbraca in aluat, se sigileaza marginile cu putin ou si se preseaza cu furculita.Tot cu furculita se inteapa aluatul ca sa nu se umfle.

Se pun intr-o tava pe o faie de pergament si se dau la cuptorul incins 170 gr sau treapta medie la aragaz pana cand aluatul este copt.


Se scot din cuptor si se ung cu ulei pt luciu


Se pot servi ca fel principal cu garnitura,

 Se pot servi ca  aperitiv cald sau rece cu sos de smantana.

3 comentarii:

Silvia spunea...

Felicitari,imi place ideea de a inveli snitelul in aluat.

In bucatarie la Sidy spunea...

Vai Andrada ce bunatate ai facut aici....
Imi pare bine ca ai intrat la noi pe site si te-am gasit si eu aici !
Am vrut sa-ti urmaresc blogul dar...deocamdata vad ca sunt probleme si nu pot face asta....
Dar am sa revin !
Te tzuc !

andrada`s kitchen spunea...

multumesc mult fetelor :* :*

Trimiteți un comentariu