♥

duminică, 26 februarie 2012

Tort camasa roz




Am facut acest tort pt un tanar preot, deaceea persoana care a comandat tortul a dorit sa fie o camasa roz si in loc de cravata, o cruce de preot.

Sper ca i-a placut sarbatoritului :)

Tort de ciocolata, insiropat cu sirop de ciocolata si umplut cu crema de ciocolata si visine.

Va multumesc pt vizita ! :*





sâmbătă, 18 februarie 2012

Tort cutie si pantof / Turquoise shoe and shoebox cake




Dupa atata joaca cu jucarii barbatesti, minge , teren de fotbal, camasa, Tir.. a venit timpul sa fac un tort dupa gustul meu :)) .
Am facut tortul acesta pt nasa mea Claudia care isi serbeaza azi cei 31 ani.. si cum stim cu totii ca e o sotie si o mama desavarsita m-am gandit ca acest tort sa reprezinte o alta parte a ei si sa-i celebreze feminitatea.
Am ales sa-i fac o cutie cu pantofi turchiz, pt ca anul asta orice femeie cocheta trebuie sa aiba o pereche de pantofi turchiz in garderoba ei :)))
Cum sunt nerabdatoare sa vi-l arat, postez deja tortul pe blog pt ca stiu ca ocupata fiind nu-l va vedea inainte ca eu sa ajung la ea.
Sper sa va placa !!

La multi ani Claudia!!! ♥♥♥♥

Tort de ciocolata insiropat in sirop de ciocolata si umplut cu crema fina  de ciocolata amaruie belgiana, imbracat in crema de ciocolata cu lapte si acoperit cu fondant.
Pantoful este din fondant. Ca de obicei, totul este comestibil.









Multumesct pt vizita si va mai astept!!

vineri, 17 februarie 2012

Tort TIR / Truck cake




Am facut acest tort pt tatal unei prietene care este sofer de TIR, si care conduce o masina similara.
Stiu ca tortul a fost o surpriza si am fost incantata sa aflu ca reactia sarbatoritului a fost una plina de uluire. Ma bucur deasemena, ca am avut onoarea de a contribui la acest gest de afectiune facut de o fiica, tatalui ei :))

Tort cu crema de ciocolata, insiropat cu sirop de ciocolata, acoperit cu crema de ciocolata alba si imbracat in fondant.

Sper sa va placa :*:*




Va mai astept ! 



miercuri, 15 februarie 2012

Placinta foi cu branza sarata




Ingrediente:

1 pachet de foi pt placinte (400 gr)
400 gr telemea de vaca
200 gr branza dulce de vaca
2 oua
100 gr unt
1 legatura marar
2 linguri susan

Intai pregatim umplutura.
Razuim branza telemea si o amestecam cu branza dulce si oul.

 Adaugam mararul tocat si omogenizam pana obtinem o pasta densa.



Se ia o foaie de placinta si e unge cu unt topit din abundenta.
Peste aceasta, punem o alta foaie de placinta si o ungem cu unt, repetam operatiunea si cu cea de-a treia foaie . In final impaturim foile in doua.


Punem cateva linguri din compozitie si distriduim uniform pe lungimea foii.

 rulam si ungem bine cu unt.
 Continuam sa facem urmatoarele rulouri pana se termina compozitia. Le asezam intr-o tava unsa si le ungem bine cu untul ramas, apoi presaram susanul.


Dam la cuptorul preincins la 180 grade pana ce se rumenesc.

Scoatem placinta din cuptor, lasam sa se raceasca usor, taiem si servim cu mare satisfactie ;)


Pofta buna!

marți, 14 februarie 2012

Vafe cu fructe uscate




Am adaptat reteta de baza si am adaugat extract de lamaie, zahar brun si fructe uscate.. ma bucur ca am  fost atat de inspirata, pt ca rezultatul este minunat. Va recomand cu caldura aceasta optiune ;)

Ingrediente:
230 gr faina
3 linguri zahar brun
100 gr fructe uscate
120 gr unt
250 ml lapte
110 gr smantana 20%
3 oua
1 lingura esenta de lamaie (dr Oetker)
1 pliculet praf de copt
un varf de cutit de sare.


Intai punem la incins aparatul de vafe, conform instructiunilor producatorului.

Taiem cubulete fructele uscate care sunt mai mari, eu am folosit prune, caise, stafide brune si stafide aurii.


Intr-un bol incapator punem untul topit, laptele caldut, smantana, ouale, zaharul, esenta de lamaie, faina in ploaie, sarea si praful de copt.
Amestecam bine cu telul sau mixerul.


Adaugam fructele uscate si amestecam.



Ungem forma pt vafe cu o pensula imbibata in ulei. 
Luam compozitie cu polonicul dupa ce am amestecat bine asfel incat fructele sa nu ramana pe fundul bolului...


si turnam in centrul formei. 

Lasam la copt pana se rumenesc. Cu cat le lasati mai mult cu atat vor fi mai crocante. Daca le preferati moi, puneti-le una peste alta pe o farfurie.

Si serviti simple, pudrate cu zahar sau cu miere. Eu le-am servit cu putin sirop de agave.

Pofta buna!!

luni, 13 februarie 2012

Vafe cu smantana



Mic dejun de sarbatoare. Atunci cand timpul va permite sa va rasfatati apropiatii cu un mic dejun delicios dar nu foarte complicat, va propun sa incercati aceasta reteta. Vafele le puteti servi pudrate cu zahar sau unse cu gem, acoperite cu salata de fructe sau in zilele calde de vara puteti sa le transformati intr-un desert delicios servindu-le cu inghetata.

Ingrediente:
230 gr faina
3 linguri zahar
120 gr unt
250 ml lapte
110 gr smantana 20%
3 oua
1 pliculet praf de copt
un varf de cutit de sare.


Intai punem la incins aparatul de vafe, conform instructiunilor producatorului.

Intr-un bol incapator punem untul topit, laptele caldut (daca e foarte rece intareste untul), smantana si ouale

si le mixam cu mixerul cateva minute.

Adaugam zaharul, faina in ploaie, sarea si praful de copt.

Mixam inca 1-2 minute ca sa omogenizam compozitia.

Ungem forma pt vafe cu o pensula imbibata in ulei.

Luam compozitie cu polonicul si turnam in centrul formei.

Lasam la copt pana se rumenesc. Cu cat le lasati mai mult cu atat vor fi mai crocante. Daca le preferati moi, puneti-le una peste alta pe o farfurie.

Pudram cu zahar si servim.


Pofta buna!

duminică, 12 februarie 2012

Tort Ariel



Un tort micut pt o micuta sarbatorita, care si-a dorit neaparat un tort roz cu sirena Ariel. Astfel, ca sa nu dezamagesc o mica prinesa m-am pus pe treaba, iar acesta este rezultatul.
La dorinta mamei sarbatoritei, tortul a fost din pandispan insiropat si umplut cu crema de ciocolata, acoperit cu Buttercream de vanilie si imbracat in fondant.

La multi ani !!







sâmbătă, 4 februarie 2012

Tort poseta vintage / Vintage purse cake



Tortuletul acesta a fost pt o tanara domnisoara care a implinit 14 ani. Si cum e o domnisoara extrem de cocheta, ne-am gandit la o poseta vintage de culorea turcoaz (culoarea anului).
Poseta am facut-o din pandispan de ciocolata umplut cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata de casa.
"Tortul acesta a fost delicios ca o bucatica de rai" mi-a marturisit tanara sarbatorita, lucru care m-a umplut de bucurie :)) 

La multi ani Fafi !!!!






joi, 2 februarie 2012

Tort Camasa / Shirt cake



Am facut astest tort pt ziua de nastere a unui domn, care din cate am inteles este foarte elegant si se imbraca mereu la costum. Sper sa-i placa atat designul cat si gustul.
Tortul este din pandispan insiropat cu sirop de cafea, umplut cu crema Tiramisu si acoperit cu glazura de cafea cu vanilie, apoi acoperit cu fondant.

Tortul are 3.5 kg

La multi ani sarbatoritului!!





Multumesc pt vizita !!