♥

joi, 7 iulie 2011

Sarmale cu varza dulce



Ingrediente:
1 capatana mare de varza dulce
1 kg carne tocata de porc
1 ceapa
1 cana de orez
1 lingura pasta de ardei
2 linguri pasta de rosii
2-3 foi de dain
1 legatura marar
1 lingurita cimbru
1 lingura baza pt mancare (delikat, vegeta etc)
50 ml ulei
1 lingurita sare
1 lingurita piper


Intr-o oala mare se pune apa cu sare si putin otet. Cand apa clocoteste, punem varza careia i-am scos cotorul si o oparim la pana se desfac frunzele.

Dupa ce s-au desprins frunzele de pe varza, se pun intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Apoi, se taie nervurile mai groase de pe frunze.


Toacam marunt ceapa si o punem la calit intr-o cratita in care am pus uleiul, cand ceapa devine sticloasa, adaugam pasta de ardei  si mai calim cateva secunde.


Dam focul mic si punem peste ceapa, carnea tocata si delikatul ( eu mi-l fac singura doar din legume deshidratate).

Dupa ce carnea isi schimba culoarea, punem orezul, sarea, piperul, si mararul tocat marunt. Oprim focul.

Formam sarmalele : Frunzele prea mari le taiem in doua pe lungime , cu o lingura luam compozitie si asazam pe fiecare foaie de varza, apoi rulam si introducem capetele in interior.


Asezam sarmalele in cratita unde am pus varza, una langa alta si apoi suprapuse pana cand terminam compozitia.

Punem foile de dafin, pasta de rosii, cimbrul si varza ramasa pe care o tocam marunt. Turnam apa pana ce aceasta acopera sarmalele si lasam la fiert, la foc mic pt aproximativ 1h30.

Servim cu smantana.
Pofta buna!!

3 comentarii:

retete- ina spunea...

foarte bun si descris foarte bine pentru tinerele gospodine,felicitari

Ioana V. spunea...

Am observat prima bunatatile ce le-ai facut, asa ca primesc si eu o portie?..:)))
Apropo...arata grozav!!!!

andrada`s kitchen spunea...

Multumesc fetelor, mi-am propus sa reincep postarile pe blog, sper doar ca timpul sa-mi permita :)

Trimiteți un comentariu