♥

duminică, 3 iulie 2011

Fripura din cap de purcel



O friptura mai neobisnuita insa foarte gustoasa.

Ingrediente:
1 cap de porc taiat in doua
2 crengute rozmarin
2 linguri ulei
50 ml cognac
1 lingurita boia de ardei
sare
mix de piper (rosu, alb, verde, negru)


Desi am cumparat capul de porc deja curatat, acesta  necesita o curatare mai amanuntita. Intai de toate, am parlit bine parul ramas, la flacara aragazului si l-am frecat cu sare grunjoasa.  Apoi am taiat urechile si le-am curatat bine in interior.Am pus capul in apa rece si l-am lasat o ora.

Am sarat si piperat capul, apoi l-am presarat cu rozmarin si cu boia, l-am pus in tava unde am pus uleiul si l-am dat la cuptorul incins la 180 gr.

Din cand in cand am stropit friptura cu cognac. Si am intepat partea cea mai carnoasa cu o furculita, daca nu iese sange inseamna ca e gata.  Dupa 1h30 min, se scoate si se acopera cu folie de aluminu si se lasa la odihnit 10 min.


  Dupa 1h30 min, se scoate si se acopera cu folie de aluminu si se lasa la odihnit 10 min. Dupa ce mutam friptura pe platou, punem putina apa peste sosul format in tava si amestecam bine, punem pe foc mic la aragaz si reducem putin lichidul. Strecuram si punem intr-o sosiera.

Se seveste cu garnitura de cartofi cu rozmarin si usturoi alaturi de salata de ardei copti cu otet si bineinteles, un pahar de vin rosu.


Pofta buna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Arată beton, bravo !

andrada`s kitchen spunea...

merci!! :*

Trimiteți un comentariu