Am pregatit aceste chiftelute din piept de pui cu aroma de primavara data de ceapa verde si marar si le-am servit cu un sos simplu de maioneza cu iaurt. Nici ca puteam cina mai sanatos si mai gustos.
Aceasta reteta se poate pregati in orice faza a dietei South Beach.
Ingrediente:
500 gr piept de pui fara piele sau os
2 oua
30 g mozzarella
20 g telemea light (10.5% grasime)
2 fire ceapa verde
1 legatura marar
2 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
piper
Pt sos :
2 lingurite maioneza light
150 ml iaurt 1.5% grasime
sare/piper
Taiem pieptul de pui si il tocam cu masina de carne sau cu blenderul.
Intr-un vas punem carnea tocata, ouale, uleiul, branza rasa, sarea, piperul, ceapa si mararul tocate marunt.
Amalgamam bine toate in gredientele..
Si formam chiftelute de marimea unei nuci. Pt a nu se lipi de maini compozitia, umeziti cu apa sau ulei palmele.
Punem hartie de copt pe o tava, ungem cu putin ulei si asezam chiftelutele. Dam la cuptorul preincins la 160 gr pt 15-20 min.
Scoatem chiftelele,
Pregatim sosul amestecand iaurtul cu maioneza si servim impreuna cu chiftelutele.
Pofta buna!
6 comentarii:
You feature such beautiful food on your blog. I found you by accident but really enjoyed my visit here. I'll definitely be back. I hope you have a great day. Blessings...Mary
Mary, i am flattered by your kind words, especially after i have visited your website and i have seen what delicious recipes and beautiful pictures you post on your blog. Thank you! :*
Bune, bune, chiftelute!
Scuza-ma ca nu am citit pana acum mesajul tau.
Premiile le ei foarte simplu. Dai clik dreapta cu mouse-ul pe poza, salvezi poza intr-un folder in calculator si pe urma o copiezi pe blog ca pe orice alta poza.
Nu e mare filozofie si daca m-am descurcat eu, tu sigur reusesti din prima.
Te pupic!
Si de la mine ai un premiu :)
Arata foarte bine...
am gatit si eu ieri chiftelute de pui , dar cu sos de marar :):)
Trimiteți un comentariu