♥

miercuri, 20 aprilie 2011

Premiu



Am fost plecata din tara si la intoarcere am gasit asteptandu-ma acest premiu frumos.Multumesc "Bucate apetisante"! Trebuie sa-l dau mai departe altor 10 bloguri si sa scriu 10 lucruri care-mi plac.

10 lucruri care imi plac:
1   Tot ce tine de fetita mea
2   Tot ce tine de familia mea
3   Sa gatesc
4   Sa calatoresc
5   Sa ies cu prietenii
6   Florile
7   Muzica
8   Cartile
9   Filmele
10 Calculatorul

marți, 5 aprilie 2011

Pastiera Napoletana



Pastiera napoletana este un desert delicios care troneaza pe mesele italienilor din sud-ul peninsulei, de Pasti. Daca vreti sa incercati o "Pasca" netraditionala de Pasti, aceasta este reteta potrivita. Va promit ca va va ului!

Ingrediente pt aluat :
125 gr unt
250 gr faina
1 ou
1 galbenus
1 lingurita esenta de vanilie
100 gr zahar pudra

Ingrediente pt umplutura:
250 gr arpacas fiert (150 gr arpacas + 400 ml lapte)
350 gr ricotta
350 gr zahar
2 oua
2 galbenusuri
200 ml lapte
50 gr coaja portocala confiata de la dr oetker
30 gr unt
1 lingurita scortisoara macinata
2 linguri apa de flori de portocal
 coja rasa de la 1 lamaie
1 lingura esenta vanilie

Sugestii: Apa de flori de portocal se gaseste la Carrefour si costa in jur de 13 ron sticla.
Arpacasul se gaseste in orice supermarket sau in magazinele naturiste.


vineri, 1 aprilie 2011

Chiftele de primavara



Am pregatit aceste chiftelute din piept de pui cu aroma de primavara data de ceapa verde si marar si le-am servit cu un sos simplu de maioneza cu iaurt. Nici ca puteam cina mai sanatos si mai gustos.
Aceasta reteta se poate pregati in orice faza a dietei South Beach.

Ingrediente:
500 gr piept de pui fara piele sau os
2 oua
30 g mozzarella
20 g telemea light (10.5% grasime)
2 fire ceapa verde
1 legatura marar
2 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
 piper

Pt sos :
2 lingurite maioneza light
150 ml iaurt 1.5% grasime
sare/piper


Taiem pieptul de pui si il tocam cu masina de carne sau cu blenderul.

Intr-un vas punem carnea tocata, ouale, uleiul, branza rasa, sarea, piperul, ceapa si mararul tocate marunt.

Amalgamam bine toate in gredientele..

Si formam chiftelute de marimea unei nuci. Pt a nu se lipi de maini compozitia, umeziti cu apa sau ulei palmele.
Punem hartie de copt pe o tava, ungem cu putin ulei si asezam chiftelutele. Dam la cuptorul preincins la 160 gr pt 15-20 min.

Scoatem chiftelele,

Pregatim sosul amestecand iaurtul cu maioneza si servim impreuna cu chiftelutele.

Pofta buna!

Wrap cu sunca si guacamole



O idee sanatoasa pt un pranz rapid si delicios in acelasi timp, faceti-va curaj si incercati aceasta reteta, s-ar putea sa va surprinda intr-un mod foarte placut. Aceasta reteta se poate pregati in faza 2 si 3 a dietei South Beach.

Ingrediente 2 persoane
2 lipii libaneze mici din graham
4 linguri Guacamole reteta AICI
2 felii sunca slaba
20 g telemea light (10.5% grasime)


Incingem o tigaie sau o tava pt pizza pe foc iute. Punem o lipie la incalzit pt 2-3 min (atentie sa nu o ardeti).

Pe o farfurie punem lipia, punem 2 linguri de guacamole, sunca si telemeaua taiata cubulete.

Adunam laturile lipiei apoi rulam ca pe o clatita si asezam cu fata in jos.

Taiem in bucati, sau nu.. si servim cu mare pofta :)

Pofta buna!

Guacamole


Sunt un mare fan avocado in primul rand pentru proprietatile sale antioxidante, antiinflamatoare, de protejare a ficatului si de scadere a nivelului glicemiei si colesterolului datorita betasitosterolui. Previne bolile cardiovasculare si amelioreaza simptomele care insotesc cresterea în volum a prostatei, datorita cantitatii insemnate de vitamina A (60 micrograme/100 g), actioneaza favorabil asupra acuitatii vizuale.
De asemenea, fructul avocado are un continut mic de proteine, dar este bogat în vitamine din complexul  A, B, C, D, E, K, potasiu, calciu, fosfor si magneziu. Din acest motiv, acest fruct are efecte tonice asupra sistemului nervos.

Aceasta reteta se poate pregati si consuma in orice faza a dietei Sout Beach.

Ingrediente:
2 avocado
1 ceapa mica
1 rosie medie
1/2 ardei iute
3 linguri suc de lamaie/ lime
sare

Avocado se taie in doua, se scoate samburele infigand usor cutitul in el, apoi se scoate pulpa cu o lingura.

Cu o furculita zdrobim miezul de avocado.

Adaugam ceapa tocata marunt, rosia taiata cubulete mici di ardeiul curatat de samburi, apoi matuntit .

Stropim compozitia cu sucul de lamaie si amestecam bine.
 

Saram dupa gust si dam la frigider pt 1 ora. Se poate servi cu tortilla chips sau poate insoti diferite mancaruri, exemplu AICI.
Pofta buna!