♥

marți, 18 ianuarie 2011

Muschi de vitel in sos Woronoff





Va propun o reteta delicioasa, aromata si rafinata, ideala pt cei care vor sa-si impresioneze invitatii fara sa  petreaca prea mult timp in bucatarie.

80 gr unt
600 gr muschiulet vitel
100 ml cognac
200 ml smantana dulce pt gatit
2 lingurite mustar dulce
1 lingura sos Worcestershire
1 lingurita sos Pimento cilli souce
1 ramura rozmarin
50 gr faina
sare
piper


Taiem carnea in 4 felii inalte ( cca. 150 gr fiecare)

Intr-o tigaie topim untul si punem la prajit rozmarinul tocat si feliile de carne date prin faina..

Rumenim carnea 2 minute pe fiecare parte pana cand capata o usoara crusta de la faina, incalzim cognacul si cand este fierbinte il turnam in tigaie, inclinand tigaia inspre foc astfel incat cognacul sa se aprinda.. (daca nu ati mai facut asta, puteti aprinde alcoolul cu un chibrit)



Scoatem carnea pe o farfurie calda si o acoperim cu o alta farfurie sau cu folie de aluminiu. Dam focul pe mic.

 In tigaie turnam sosul Worcestershire, mustarul si sosul Pimento... amestecam bine cu telul .

Punem smantana, amestecam si asezonam cu sare si piper
Pe farfurie,  turnam 2 linguri de sos, in centrul sosului asezam o felie de paine prajita careia i-am taiat coaja in prealabil si asezam muschiuletul peste. Decoram cu patrunjel verde si rozmarin.


Pofta buna.

4 comentarii:

Anonim spunea...

mama ce bine arata..!!

Anonim spunea...

Wow, ce frumos ai aranjat pe farfurie .

andrada`s kitchen spunea...

multumesc :)

loredana spunea...

mi s-a facut o foame uitandu-ma la tine pe blog :P

Trimiteți un comentariu