♥

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Muschi de vitel in sos de piper verde



1 lingura unt
600 gr muschiulet vitel
50 ml cognac
100 ml smantana dulce pt gatit
2 linguri piper verde in saramura
1 lingurita mustar dulce
sare

Sugestie: Piper verde in saramura se poate cumpara de la magazinul Metro, costa 8 lei un borcanel 70 ml.

Tocam cu cutitul 1 lingura de piper verde si amestecam cu piperul ramas boabe.

Taiem carnea in 4 felii inalte (cca. 150 gr fiecare) si le punem pe fiecare parte peste piper apasand bine astfel incat sa ramana pe carne

Intr-o tigaie topim untul ..

si punem la prajit feliile de carne..

Rumenim carnea 2 minute pe fiecare parte pana cand capata o usoara crusta, apoi o scoatem pe o farfurie calda si o acoperim.

turnam cognacul in tigaie, inclinand tigaia inspre foc astfel incat cognacul sa se aprinda.. (daca nu ati mai facut asta, puteti aprinde alcoolul cu un chibrit), apoi punem smantana, mustarul si restul de piper verde care nu s-a lipit de carne, saram daca mai trebuie si amestecam bine cu telul.

Punem carnea inapoi in tigaie si o lasam 1 minut ca sa ia gustul sosului. Oprim focul.
Aranjam pe farfurii calde cu garnitura preferata.

Pofta buna.

6 comentarii:

felis spunea...

Mmmm yammyy... cat de bine arata si ce bun trebuie sa fie!!..

andrada`s kitchen spunea...

e bun rau .. promit!

stefany spunea...

Buna, ai idee cum as putea face rețea ta pentru mai multe persoane in jur de 30, toate in același timp sa fie calde. Am de pregătit o masa si mă gândesc ca reteta ta ar fi ideala. Îmi poți da o idee? Sa fac muschiul mai întâi la cuptor si sosul separat ? Crezi ca ar avea acelasi gust? Multumesc Stefania

andrada`s kitchen spunea...

Da , e o idee minunata! Faci muschiul intreg la cuptor si sosul separat. Feliezi friptura, o asezi pe farfurii si apoi torni sosul. Cred ca va fi o adaptare excelenta a acestei retete!! Succes! :*:*:*:*:*

Anonim spunea...

Sa inteleg ca sunt suficiente 3 minute pa foc pentru carne ?

andrada`s kitchen spunea...

2 min pe fiecare parte, plus 1 min la sfarsit. deci, 5 min in total pt o felie de carne de 1 cm grosime care la final este medium inauntru. Este arhisuficient :)

Trimiteți un comentariu