♥

sâmbătă, 11 iunie 2011

Tort Nemo



Acesta este cel de-al 2-lea tort cu pasta de zahar pe care l-am facut. De data aceasta pt finutul meu Luca, care a implint de curand 3 anisori. Tortul este cu crema de ciocolata alba si crema Nesquick cu cirese proaspete. Mai jos gasiti ingredientele.



Total ingrediente:

Pt blatul de tort:
12 oua 
12 linguri zahar
9 linguri faina
3 linguri cacao

Pt crema:
600 ml frisca lichida
200 gr ciocolata alba 
1 lingurita esenta de vanilie 
200 ml lapte
4 galbenusuri
60 gr zahar
50 gr unt + 1 lingura
60 gr Nesquick 
200 gr cirese proaspete
 Pregatim pandispanul:
Folosim 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina.
Se separa ouale, se bat albusurile spuma pana se intaresc, apoi se adauga zaharul cate o lingura in timp ce continuam sa batem cu mixerul pana se topeste zaharul.   Adaugam faina cate o lingura si o incorporam cu telul (nu mixerul) cu miscari circulare de jos in sus, dupaceea adaugam galbenusurile pe rand si incorporam urmand acelasi procedeu.  
Turnam compozitia intr-o tava de tort (28 cm) cu pereti detasabili pe fundul careia am pus hartie de copt si dam la cuptorul preincins la 160 grade pt 20 minute. Blatul il incercam cu scobitoarea daca iese curata inseamna ca e copt. Cand s-a racit, taiem blatul in 2 parti.


Pregatim pandispanul de cacao:

Folosim 6 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri cacao, 3 linguri faina.
Se separa ouale, se bat albusurile spuma pana se intaresc, apoi se adauga zaharul cate o lingura in timp ce continuam sa batem cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si cacaua cate o lingura si o incorporam cu telul (nu mixerul) cu miscari circulare de jos in sus, dupaceea adaugam galbenusurile pe rand si incorporam urmand acelasi procedeu. 
Turnam compozitia intr-o tava de tort (28 cm) cu pereti detasabili pe fundul careia am pus hartie de copt si dam la cuptorul preincins la 160 grade pt 20 minute. Blatul il incercam cu scobitoarea daca iese curata inseamna ca e copt. Cand s-a racit, taiem blatul in 2 parti.


Pregatim crema de ciocolata alba din 600 ml frisca lichida, 200 gr ciocolata alba, 1 lingura unt, 1 lingurita esenta de vanilie: 

Batem frisca tare, topim ciocolata alba cu 1 lingura de unt la microunde sau pe baie de aburi (atentie sa nu fiarba). Cand ciocolata este calduta o turnam putin cate putin peste frisca batuta, amestecand   cu telul prin miscari circulare de jos in sus. Adaugam esenta de vanilie si amestecam


Pregatim crema de Nesquick din 175 ml lapte, 3galbenusuri, 50 gr zahar,40 gr unt, 50 gr Nesquick: 

Intr-un vas pe baie de aburi punem galbenusurile cu laptele si 50 gr zahar, amestecam incontinuu cu telul pana se ingroasa crema.Atentie sa nu va opriti din amestecat pt ca se poate arde.  Apoi o lasam la racit. Frecam untul cu restul de zahar, adaugam nesquik-ul si apoi crema de oua rece.

Montam tortul:
 Punem jumatate din  pandispanul cu cacao, peste care intindem jumatate din crema de ciocolata alba, apoi punem pandispan alb si crema de Nesquick, peste care punem ciresele fara samburi. Acoperim cu blatul de cacao, crema de ciocolata alba si blatul ramas.

Ungem tot tortul cu crema de unt frecat cu zahar pudra, il imbracam cu pasta de zahar, decoram si servim alaturi de sarbatoriti si cei dragi!


5 comentarii:

Mihaela spunea...

Foarte frumos decorat, arata profesional, super pentru copii! :)

In bucatarie la Sidy spunea...

Vai ce frumos arata !!!
Cred ca si finutului tau i-a placut nespus de mult la cum arata.
La multi anisori !

Bucate Apetisante spunea...

Oau ce frumos esteeee, asa colooorat !! Pana si mie imi place enorm dar mai unui copilas :)

Anonim spunea...

asta da ARTA !!!!! ... felicitari !!!!

andrada`s kitchen spunea...

Fetelor sunteti niste dragute, multumesc mult :*

Trimiteți un comentariu