♥

miercuri, 15 februarie 2012

Placinta foi cu branza sarata




Ingrediente:

1 pachet de foi pt placinte (400 gr)
400 gr telemea de vaca
200 gr branza dulce de vaca
2 oua
100 gr unt
1 legatura marar
2 linguri susan

Intai pregatim umplutura.
Razuim branza telemea si o amestecam cu branza dulce si oul.

 Adaugam mararul tocat si omogenizam pana obtinem o pasta densa.



Se ia o foaie de placinta si e unge cu unt topit din abundenta.
Peste aceasta, punem o alta foaie de placinta si o ungem cu unt, repetam operatiunea si cu cea de-a treia foaie . In final impaturim foile in doua.


Punem cateva linguri din compozitie si distriduim uniform pe lungimea foii.

 rulam si ungem bine cu unt.
 Continuam sa facem urmatoarele rulouri pana se termina compozitia. Le asezam intr-o tava unsa si le ungem bine cu untul ramas, apoi presaram susanul.


Dam la cuptorul preincins la 180 grade pana ce se rumenesc.

Scoatem placinta din cuptor, lasam sa se raceasca usor, taiem si servim cu mare satisfactie ;)


Pofta buna!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu fac placintica din asta , e grozava !!

cmarina67 spunea...

super!o sa fac si eu cat de curand

yaya6 spunea...

mmmm ce buna trebuie sa fie!!!

Bianca Bocra spunea...

hihi..azi fac aceasta retetaaaa;x;x;x

andrada`s kitchen spunea...

Magda, si mie imi place ca e simpla, delicioasa si de efect ;)

Marina, ♥♥♥ :*

andrada`s kitchen spunea...

Yaya, sa sti ca a fost tare buna :*

Bia, succes.. desi nu-ti trebuie :))

Trimiteți un comentariu