♥

vineri, 29 iulie 2011

Pandispan


Sunt multe variante pt pandispan, nu sustin ca aceasta este ce-a mai buna, insa pe mine nu m-a dezamagit niciodata. Este extrem de simpla si rezultatul este unul foarte delicios.

pt forma de tort de 28 cm :

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
Se separa ouale, se bat albusurile spuma pana se intaresc, apoi se adauga zaharul cate o lingura in timp ce continuam sa batem cu mixerul pana se topeste zaharul.



Adaugam galbenusurile cate unul si le incorporam cu telul (nu mixerul) cu miscari circulare de jos in sus,


dupaceea adaugam faina cate o lingura si incorporam urmand acelasi procedeu.


Turnam compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili pe fundul careia am pus hartie de copt si dam la cuptorul preincins la 160 grade pt 40 minute.


Blatul il incercam cu scobitoarea daca iese curata inseamna ca e copt.


2 comentarii:

Torina spunea...

Buna seara!Am o intrebare ,nu se pune nici ulei ,nici apa?nu am mai auzit de aceasta reteta dar o voi incerca!

andrada`s kitchen spunea...

Buna, Nu, nu se pune nici apa nici ulei in aceasta reteta. Sunt retete in care se adauga cate oua atatea linguri de apa, iar fina si zaharul se dubleaza.

Trimiteți un comentariu