♥

duminică, 13 februarie 2011

Budinca de Pandoro cu aroma de banane


Stiti deja, ca devenind mamica timpul pe care mi-l petrec in bucatarie este mult limitat, astfel am devenit fanul retelor rapide dar in acelasi timp gustoase si de efect. Va propun o budinca din Pandoro, un cozonac simplu, pufos si foarte aromat care se mananca de sarbatorile de iarna in Italia..Puteti sa folositi daca doriti si cozonac simplu romanesc, sunt sigura ca rezultatul v-a fi acelasi.

300 gr Pandoro
500 ml lapte
100 gr zahar
3 oua
2 plicuri milkshake de banane de la dr. oetker
un praf de sare


Pornim cuptorul la 170 grade sau treapta a 3-a .Taiem cozonacul felii groase de 2 cm si apoi le taiem in cuburi mari.

Asezam bucatile de Pandoro pe fundul unui vas termorezistent de 24x14 cm pe care l-am uns bine cu unt, asigurandu-ne ca nu raman spatii goale..

Batem cu mixerul ouale cu zaharul si sarea, adaugam laptele si  praful pt milkshake .

Turnam compozitia in vasul termorezistent peste stratul de cozonac.

Apoi punem inca un strat din bucati de pandoro, acest strat va pluti deasupra deaceea trebuie sa aveti grija sa nu scufundam bucatile cozonac in compozitia lichida. Astfel vom avea trei straturi, unul de crema, unul de blat moale si cremos si unul usor crocant.

Punem apa fierbinte intr-un vas in care sa incapa vasul cu budinca si punem la copt pe bain marie in cuptorul preincins pt 40-50 min. Cand e gata scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca peste noapte sau macar 4-5 ore la rece.

Inainte de servire o asezam pe o tava.. ori cu partea cu crema deasupra ori dedesupt.. este alegerea voastra. Eu v-am facut fotografii cu ambele variante.

Taiem felii si servim.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu