No love is more sincere than the love of food..
Pagini
▼
marți, 17 mai 2011
File de cod Royal
Ingrediente:
4 fileuri de cod de Alaska
100 gr mozzarela baton ( nu cea in zer)
100 gr broccoli
jumatate ardei gras rosu
sare
piper
Saram si piperam ficare file de peste.
Razuim mozzarela, taiem cubulete ardeiul gras si broccolli pe care l-am fiert 10 minute in apa cu sare si amestecam ingredientele cu origano proaspat tocat.
Punem pestele pe o tava, acoperim fiecare file cu un sfert din compozitie si dam la cuptorul preincins la 170 gr pt 20 min. Daca folositi cod congelat, este probabil sa lase apa in timpul coacerii, puteti sa o scurgeti din tava si sa continuati coacerea.
Servim cu mujdei de usturoi, sau fara...
Pofta buna!
Rulouri de curcan cu prosciutto crudo
Ingrediente:
100 gr prosciutto crudo felii
4 felii branza topita
20 gr unt
1 crenguta rozmarin
2 linguri cognac
sare/piper
Taiem fiecare piept de curcan in felii de 1 cm grosime. Le batem cu batatorul pt snitele, apoi le asezonam cu sare si piper.
Rulam carnea, apoi infasuram in prosciutto crudo rulourile obtinute.
Intr-o tigaie incinsa punem untul si rozmarinul, apoi prajim rulourile la foc mediu cate 5 minute pe fiecare parte.
Scoatem carnea pe o farfurie, adaugam cognacul in tigaie si amestecam 2 minute pana se evapora alcoolul
turnam sosul peste rulouri..
Servim cu salata (eu am facut salata de valeriana) sau garnitura preferata.
Pofta buna!
Orez cu patru feluri de branza
Ingrediente:
1 ceapa mica
70 gr unt
350 gr orez
30 gr Crescenza
50 gr Parmezan
100 gr Stracchino
2 felii branza topita
vineri, 6 mai 2011
Crema de urda cu vanilie si cacao
O alta variana a cremei de urda, desert des intalnit in faza 1 a dietei South beach. In crema de cacaua se poate adauga si un pic de esenta de rom.
200 gr urda partial degresata
30 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita cacao
1 lingura si jumatate sirop de agave sau orice inlocuitor de zahar
Intr-un mixer punem branza si laptele si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa dar densa, daca mai trebuie mai adaugati lapte.
Adaugam 1 lingura sirop de agave si esenta de vanilie
Mixam din nou pana cand se incorporeaza.
Punem jumatate din compozitie intr-o cupa. Peste restul de compozitie punem cacaua si jumatatea de lingura de sirop de agave ramasa si mixam pana cand se incorporeaza cacaua.
Punem si crema de cacaua intr-o cupa si servim.
Crema de urda cu portocale
Crema de urda este un desert clasic in dieta South beach mai ales in faza 1 cand nu sunt prea multe optiuni. Puteti folosi in loc de esenta de portocale, orice fel de esenta: lamaie, migdale, rom, fistic, vanilie, cafea etc..
200 gr urda partial degresata
30-40 ml lapte
1 lingurita coaja de portocala rasa
1 lingurita esenta de portocale
1 lingura sirop de agave sau orice inlocuitor de zahar
Intr-un mixer punem branza si laptele si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa dar densa, daca mai trebuie mai adaugati lapte.
Adaugam coaja rasa, siropul de agave si esenta de portocale.
Mixam din nou pana cand se incorporeaza.
Punem in cupe si servim.
200 gr urda partial degresata
30-40 ml lapte
1 lingurita coaja de portocala rasa
1 lingurita esenta de portocale
1 lingura sirop de agave sau orice inlocuitor de zahar
Intr-un mixer punem branza si laptele si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa dar densa, daca mai trebuie mai adaugati lapte.
Adaugam coaja rasa, siropul de agave si esenta de portocale.
Mixam din nou pana cand se incorporeaza.
Punem in cupe si servim.






















