Ingrediente
12 cartofi medii
150 gr mascarpone
150 gr sunca afumata
2 cozi de ceapa verde
1 lingura unt
piper alb
Spalam cartofii fara sa-i curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare pt aproximativ 30 minute.
Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca putin si ii curatam de coaja.
Taiem marunt sunca si ceapa verde.
Luam cartofii si taiem un capac de circa 2 cm latime pe lungimea fiecaruia. Apoi scobim cu lingurita din miez, lasand un strat de 1 cm grosime.
Amestecam sunca si ceapa verde cu crema mascarpone si potrivim de piper
Umplem fiecare cartof cu aceasta compozitie.
Punem cartofii intr-o tava termorezistenta, presaram cu bucatele de unt si dam la cuptorul preincins la 180 grade pt 15 min sau pana se rumenesc usor.
Pofta buna!








ce deliciu acesti cartofi, arata nemaipomenit!...interesant ca ai folosit mascarpone pentru umplutura! nu am incercat niciodata!
RăspundețiȘtergeredian@, sa incerci si sa-mi spui parerea ta:)
RăspundețiȘtergereEu folosesc mascarpone la multe retete, in fond este o crema de branza care se foloseste atat pt preparate sarate cat si pt cele dulci..italienii fac chiar si piure de cartofi cu mascarpone :) :*