Pagini

luni, 17 ianuarie 2011

Gulas


Ingrediente:

800 gr pulpa de vita                                            
2 morcovi
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 ardei rosu
1 ardei galben
1 ardei iute
3 catei usturoi
1 rosie
3-4 cartofi
2 linguri pasta gulas
1 lingurita boia dulce
1 lingurita chimen seminte                                            
1 lingurita chimen macinat                                  
1 lingura delikat
3 foi de dafin
50 ml ulei
patrunjel verde
sare
piper

pt galuste:
1 ou
2 linguri cu varf faina
sare



Curatam si toacam ceapa. Intr-o oala de 7 l  punem uleiul la incins, adaugam chimenul si ceapa si lasam sa se caleasca.

Cand s-a imuiat ceapa se pune boiaua, pasta de gulas si carnea taiata cubulete. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se toarna 1 litru de apa fiarta in oala si se lasa sa fiarba la foc mic.


Se taie morcovul in rondele si se adauga in supa.


In blender am pus ardeii, usturoiul si rosia pe care am curatat-o de pielita, am adaugat 2-3 linguri de apa si am mixat pana ce totul a devenit o pasta (daca nu aveti blender tocati totul foarte marunt cu cutitul) si am turnat-o in oala.


Se umple oala cu apa, se adauga delikatul si dafinul si se lasa sa fiarba la foc mic. Va fierbe 2-3 h pana ce carnea va fi fiarta. Cand a fiert carnea se adauga cartofii taiati cubulete.


Se pregatesc galustele.. Intr-o farfurie adanca se sparge un ou, se bate cu furculita si se incorporeaza faina.


In timp ce tinem farfuria cu aluat deasupra supei care clocoteste,


cu varful lingurii luam aluat si il punem in supa, formand astfel mici galuste.

Le fierbem 10 minute.

Potrivim supa de sare si piper si oprim focul si presaram patrunjel verde tocat.

Se serveste cu smantana si ardei iute.


Pofta buna!

14 comentarii:

  1. imi ploua in gura! ce bine poate sa arate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaiiiiii cum arata gulasu, vreau si eu :))

    RăspundețiȘtergere
  3. mai ai si pentru mine o portie?

    RăspundețiȘtergere
  4. bine bine...da pentru mine mai ai vreo portie ca inund blocul imediat;))mai bine ma pun la nani ca nu mai merge asa...

    RăspundețiȘtergere
  5. in week-end gatesc andrada- gulas si rulourile cu pangasius

    revin si-ti spun cum au iesit + impresiile celorlalti

    RăspundețiȘtergere
  6. gabi, abia astep sa-mi spui care sunt impresiile :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna! Gulasul arata... bestial, banuiesc ca la fel este si la gust. Ce as vrea eu sa intreb este cum faci "castronul" din paine? Te rog frumos, daca se poate, poti sa-mi dai cateva repere? Multumesc! Cristina

    RăspundețiȘtergere
  8. " castronul" il fac din paine. Framant un aluat ca de paine, din apa, sare, drojdie si faina. il fac rotund si il coc in cuptor. dupa ce s-a copt si racit, tai un capac si scobesc miezul. Gata castronul.. nu e f dificil :) :X

    RăspundețiȘtergere
  9. Aha, deci paine aproximativ rotunda si apoi capac si scobita! Multumesc mult! Sarbatori fericite! Cristina

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristina, daca cumperi painea, ai grija sa fie cu coaja groasa si mai tare ca sa nu ti se inmoaie " castronul" :))

    Sarbatori fericite !!

    RăspundețiȘtergere